Powered by Blogger.

Friday, April 13, 2012

onebabyworld


assalamualaikum little caliph,


hari ni public holiday sbb pertabalan agung. so ibu & ayah ambil peluang ni pergi beli barang2 kamu.ibu ajak nenek utk bg tunjuk ajar barang ape patut beli n berapa byk perlu bli. yes, ibu tau byk list2 keperluan baby yg boleh ibu google utk jadi panduan. but still rasa lg best if dpt advice dr org yg lebih pengalaman kan?

kami went to onebabyworld at taman permata. 1st time we went there. these are the stuff that we had bought for you=)seriously ibu n ayah belum tahu your gender. so kami pilih mana yg kami rs cantik=)


nenek kata banyak soft color. ye ke? xpe, next time kita cari bright color ye..=)




Hooded baby towel yang ibu & ayah belikan=)


yg color hijau tu ayah yg suka n pilih. yg pink bunga2 ala2 corak english style tu, biasalah, ibu yg pilih=)


nenek kata ni perlu utk dibawa ke hospital utk nurse pakai lps bersihkan kamu setelah dilahirkan. juga berguna sebagai tuala utk balut kamu selepas mandi n berguna utk lindungi kamu ketika keluar berjalan2 sbb boleh bertindak sebagai selimut n tutup kepala sekaligus.

mittens=) akan tambah lagi koleksi. mungkin 5 pasang.


socks.. instead of booties, ibu beli socks sbb booties ni biasanya senang tercabut sbb longgar sikit berbanding socks.




rompers.. ibu mmg paling suka tgk baby2 pakai rompers.. nampak comel sangat..
tapi nenek kata kalau nak pakaikan rompers elok bila dah 4 bulan ke atas sbb bdn baby dah tegap & senang nak pakaikan.. masa kecil lagi, elok pakaikan baju yg berbutang depan.. utk rompers ni kami ambik saiz 6-12 months.


Mattress protector.. ni sebagai alas untuk 'dandan'kan kamu lepas mandi.. takdelah tilam basah2kan? ibu pilih corak safari.. ada elephant, giraffe, zebra=)


bibs.. nenek kata xperlu beli awal2 sbb xpakai sangat.. lainlah bila kamu dah besar sikit, dah start makan solid food or dlm proses nak tumbuh gigi, barulah ada kegunaan benda ni sbb nak halang dari baju kamu jadi kotor..


Blanket.. nenek kata, selain dijadikan blanket, boleh jugak dijadikan kain bedung..


ada 1 lagi barang yg kami beli. handkerchief.. 1 pack ada 8 helai.. bolehlah buat lap2 mulut kamu lepas menyusu nanti..


itu saja yang kami beli di OneBabyWorld. did i tell you that your nenek nak jahitkan sendiri barut untuk kamu? nenek juga nak buatkan set tempat tidur kamu. buat masa sekarang ibu & ayah tak plan nak beli baby cot.. we have something else utk ganti the baby cot. dulu maklang, aunty shue dgn paksu kamu pun xpakai baby cot.. pakai bakul rotan.. yes, bakul baby daripada rotan. bakul tu still ada lagi nenek simpan. but nenek and tok abah tgh survey utk tempah bakul rotan baru untuk kamu..


nanti ada apape, ibu ceritakan lagi ya.. love you=) 


110412

2 comments on "onebabyworld"

MissRhana on April 13, 2012 at 11:26 AM said...

mittens tu cute

fatiha on April 13, 2012 at 12:02 PM said...

thank you..

eh, missrhana, my hubby kata dia macam kenal awak.. awak dulu SMA simpang lima ke?

Post a Comment

 

little caliph kami Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez | Distributed by Blogger Styles | Best Credit Cards