Powered by Blogger.

Monday, April 9, 2012

1st buku about pregnancy


Assalamualaikum little caliph,


When ibu & ayah announced that we're pregnant, your nenek gave me this book.






your nenek just too cute sbb semangat pergi beli buku ni beberapa bulan before ibu pregnant. hehehe..


ayah pulak belikan ibu buku ini..




sebenarnya, ibu tahu pasal buku ni melalui nenek. nenek selalu sebut2 nak beli buku Ustaz Sharhaan pasal ibu mengandung & nama-nama baby. tapi masa tu ibu xambil peduli sangat sebab ibu belum pregnant pun lagi. bahan pembacaan ibu lebih focus kepada ilmu-ilmu mengenai kesuburan. nenek tahu pasal buku ni dari rancangan tv Tanyalah Ustaz. dekat kelas2 agama yang nenek hadiri pun, ada jugak ustaz2 yang sebut pasal buku ni.

sehinggalah ibu ternampak buku ni kat sebuah kedai buku. ibu kata pada ayah "rasa-rasanya ni lah kot buku Ustaz Sharhaan yang ibu (nenek kamu) selalu sebut-sebut tu". ayah terus belikan ibu buku tu.

Bagi ibu buku ni sangat useful and informative. iyelah, selama ni ibu selalu jumpa buku2 tulisan mat salleh pasal pregnancy. mestilah segala tips & amalan mengikut cara hidup mereka atau lebih moden. tapi buku2 macam ni, kita dapat tips dari ustaz2 yang berpengetahuan dan secara tak langsung boleh dapat tips/amalan2   yang agama kita dah ajar.

ada lagi 1 buku yang ada tulis pasal pregnancy walaupun 1 chapter je. buku tu bertajuk Indahnya Hidup Bersyariat dari Ustaz Ismail Kamus. buku ni dah lama ibu & ayah beli sejak kami baru kawin dulu. sbb buku ni kami rasa mmg perlu ada disetiap buah rumah sbb semua panduan2 asas kehidupan Islam dari sejak bayi dalam kandungan hinggalah ke alam kubur ada dalamnya.. ibu lupa nak snap gambar buku tu..

nanti bila kamu dah pandai baca, bolehlah kamu baca buku2 ni utk tambahkan ilmu. ibu & ayah mmg dah rancang nak buat mini library kat rumah kita nanti. InsyaAllah..

Sambungan The Hidden Journey tengah ibu siapkan, sabar ya=)

09042012

1 comments on "1st buku about pregnancy"

MissRhana on April 12, 2012 at 11:58 AM said...

i also dull time preggy suka baca buku2...good for u :)

Post a Comment

 

little caliph kami Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez | Distributed by Blogger Styles | Best Credit Cards