Powered by Blogger.

Sunday, May 27, 2012

bantal bulan


Assalamualaikum little caliph,

lately ni ibu selalu sakit kaki kanan. mungkin sebab drive hari2 kot. Alhamdulillah, thanks to the technology and inovation. ayah bought this nursing pillow and sangat2 membantu ibu mengurangkan ketidakselesaan semasa tidur malam.


aunty shue panggil 'bantal bulan'

Honestly selama ni ibu ingat Nursing Pillow ni hanyalah barangan kehendak semata-mata. tambah pulak ia agak pricey. sebab ibu tak rasa ia penting sangat2.. maksudnya, dulu xde pun nursing pillow bagai, boleh je ibu2 mengandung tidur, boleh je breastfeed baby semua.. ada jugak ibu terfikir, alah, guna bantal biasa pun boleh.

tapi ibu silap. there's must be a reason why people came out with this type and shape of pillow. Nasib baik ayah belikan jugak walaupun ibu kata xnak pada mulanya..hehehe..cepat, say thanks to ayah!..

mmg agak selesa tidur dengan bantal ni. sekarang pulak ibu dah tak boleh tidur terlentang.. mesti mengiring samada sebelah kanan atau kiri. selalu juga ibu terjaga ditengah malam sebab sakit satu badan if ibu tertidur secara terlentang. kadang2 sampai nak nangis sbb sakit sangat nak angkat badan.

dengan nursing pillow ni, biasanya ibu akan letakkan bantal kat belakang macam perempuan dalam gambar tu. so, everytime kalau ibu in deep sleep tak sedar ibu tukar position, bantal ni akan halang ibu dari tukar ke posisi terlentang.

insyaAllah, ibu percaya this nursing pillow akan membantu kamu juga waktu menyusu nanti. now ibu and ayah selalu berdoa supaya dimurahkan rezeki kami agar dapat memberikan susu ibu kepada kamu. juga semoga rezeki kamu murah untuk merasai susu ibu hingga umur 2 tahun.. insyaAllah..

3 comments on "bantal bulan"

Anonymous said...

Salam, where can I buy this pillow? Thanks

Fiza on July 5, 2012 at 8:34 AM said...

Hi boleh tahu beli di mana ? Thank u

fatiha on July 5, 2012 at 1:49 PM said...

Saya xingat husband beli online di website mana..

tapi saya ada jumpa di littlewhiz.com. click kat 'shop by brand' & pilih brand 'naforye'...

nursing pillow dari brand lain pun ada juga..

Post a Comment

 

little caliph kami Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez | Distributed by Blogger Styles | Best Credit Cards